FACEBOOK

Свирепи аквапланинги по магистрали и булеварди, новият път до морето вече в ремонт

Новият път от цели 9 км между горичка след Поморие и нива недалеч от Ахелой вече беше в ремонт в неделя в 12,30 ч. с частично затворено 1 платно в посока Бургас, след като лично премиерът, заедно с куп министри, депутати и други особи го откри в петък. 2 дни по-рано. Важно е да се каже, че част от него е стар път, като обаче похарчените пари са 45 млн. лв., както разбрахме от тв новините, или по 5 млн. на км. Според регионалния министър държавата харчела малко повече – по 3 млн. евро за км магистрала. Подробности са, че единственият мост над пътя най-меко казано не е завършен, че около платната има разкопана земя, че по асфалта пък има бабуни и неравности.

Тези неща са съществени, за да не става, както се случи тази неделя, както и през останалите дни с валежи като петък, както се убедихме с очите си и с гумите си на местопрестъплението. По магистралите Тракия и Струма се образуваха огромни колони и се появиха многобройни опасности, заради нечуван и направо свиреп аквапланинг – невъзможно в другите държави – дори в Албания, наводняване на пътните платна. В района на Ихтиман ставаше въпрос направо за езера.

Същото може да се каже за най-култовата улица на София – Булевард Цар Освободител, където образувалото се море скри напълно с повече от 10 см вода жълтите павета дори ПРЕДИ ГОЛЕМИЯ ДЪЖД В 16,30 Ч., А ШАХТИТЕ НЕ РАБОТЕХА, ОЧЕВИДНО ЗАПУШЕНИ. Същото беше положението по алтернативния маршрут по ул. 6 септември и ул. Гурко.

На този фон дреболия е, че в петък следобед, когато трафикът към морето е най-голям, по АМ Тракия на 3 места имаше 7-километрови стеснявания на движещите се към Бургас в аварийната лента, без в тези общо 21 километра да се вижда каквото и да било извършване на работа.
Така повече не може!


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:267191
Паркът пак е паркинг
Паркът пак е паркинг
15 ноември 2018 в 11:24
© sofia.media всички права запазени