FACEBOOK

Световно образование в Маринела през уикенда

29% ръст на ранните кандидатури за Великобритания отчита международният проект Световно образование в навечерието на есенното си изложение, което се провежда в столичния хотел Маринела този уикенд (29 и 30 септември). Средно между 15 и 20% от завършващите абитуриенти кандидатстват в западен университет, сочат данните на организаторите на изложението - Интеграл от последните 3 години.

Най-силен е интересът към университетите Оксфорд и Кеймбридж, Университета по изкуствата в Лондон, Университетите на Глазгоу и Единбург и Кинг‘с Колидж в Лондон. Българите атакуват специалностите: компютърни науки, психология, философия, лингвистика, икономика, бионауки и ветеринарна медицина.

Бумът на кандидати за Великобритания още през първия месец на приема се дължи на факта, че британското правителство запази кредитирането на образованието за студентите от ЕС и през първата 2019-2020 академична година след реален Brexi, коментират консултантите.
В рамките на изложението ще работи специализиран британски център за безплатни консултации и подаване на документи.

С 20% се е увеличил и броят на българските студенти в Холандия от тази година заради големия брой специалности на английски език и решението на холандското правителство да намали таксите за първокурсници от ЕС с 50% от 2006 на 1030 евро.

Намалението се запазва и през тази учебна година поради което очакванията са броят на кандидатите да нарасне. Сред най-предпочитани специалности за изучаване от българите тук са бизнес и икономика, програмиране и компютърни науки, арт и дизайн програми – интериорен, графичен, дизайн на електронни игри, психология, медии и комуникации.

С над 30% се е увеличил интересът и към университети в Германия и Австрия поради което изложението ще представи 12 учебни заведения от тези държави. Специален гост на изложението ще е международната организация Баден - Вюртемберг Интернешънъл, която представлява 70 университета в региона в областта на академичните и приложни науки.

На изложението Световно образование в хотел Маринела този уикенд ще се представят елитни британски, холандски, немски и австрийски университети, швейцарски университети, специализирани в сферата на туризма, както и училища от Франция, Дания и Гърция.

Изложението ще представи и новият и единствен по рода си консултантски продукт - Кариерен навигатор за ранна професионална ориентация и избор на специалност по западен стандарт.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени