FACEBOOK

Само 26 евро от легло в топсезона прави бг туризмът

51,53 лв. или нищожните 26 евро струва легло в Българи я в топсезона – между 5 и 10 пъти под нормата за ЕС. 298,9 млн.лв. са приходите на всички места за настаняване в България през август, който е най-силният месец за родния туризъм. Как тогава годишните приходи от бранша стигат 6 млрд.лв., че и отгоре, както ги броят „експертите”? При 5,8 млн. реализирани нощувки и най-голям ръст на нощувките в хотели 1 и 2 звезди, няма нищо чудно от нерентабилността на бизнеса.


Иначе, гледани с ПРОСТО око числата, публикувани от стъкмистиката на НСИ изглеждат повече от бодро – 13% ръст на нощувките през август и 15,2% повече приходи. Само ще напомним, че юни обаче беше нулев месец за родния туризъм. При това, към данните на НСИ следва да бъдем много спечни.


Веднъж, защото Световната туристическа организация махна родната статистика от своята. И втори път, след тоталния и видим срив на миналогодишния сезон, НСИ изнамери отнякъде ръст от 8,2%.


Интересно е, че на върха на сезона, през август цели 40% от 1,181 млн. пренощували в хотелите ни са българи. Чужденците са 709,5 хиляди. Интересно е как постигаме същия брой през всеки месец, защото пак според НСИ, цитиран тези дни от премиера у нас имало над 7,5 млн. туристи годишно. Което още веднъж опровергава стъкмистиката на НСИ.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
© sofia.media всички права запазени