FACEBOOK

СОС прие бюджета на София за 2016 г.

85 милиона повече за града спрямо проекта на СО

Столичният общински съвет прие бюджета на София за 2016 г. Той е в размер на 1,26 млрд. лв. От всички 59 общински съветници "за" гласуваха 47 души (ГЕРБ има 30). Десет съветници от Местна коалиция БСП лява България и Коалиция Сердика (АБВ) гласуваха "против". Венцислав Мицов и Светослав Витков от Група 5 се въздържаха.
На заседанието вчера бяха отпуснати 85 милиона повече за града спрямо проекта на Общината. 66 млн. лв. от тях ще бъдат използвани за капиталовата програма, защото тя е 300 милиона по-малка от миналогодишната. Причината е, че в третата година на програмния период правителсвото не успя да пусне нито един от големите еврофондове. Според проекта капиталовата програма трябваше да бъде 365 млн. лв, а сега тя ще бъде 421 млн.лв. Но не 715 млн. като през 2015 г.
Заложените собствени приходи са 589 млн. лв., със 7 млн. лв. повече от миналата година.

„С бюджета за тази година започваме изграждането на третата линия на метрото, продължаваме ремонта на основни улици и булеварди, изграждане на велоалеи и нови бус-ленти и отделяме над 36 млн. лв. за ремонт и поддръжка на квартални улици“, заяви кметът Йорданка Фандъкова.

2,2 млн. лв. са средствата за нова спортна инфраструктура и подпомагане на детско-юношеския спорт, за което започва специална програма. 3,5 млн. лв. са предвидени за разширяването на общинската полиция и на системата за видеонаблюдение.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:268126
© sofia.media всички права запазени