FACEBOOK

СДС: Манолова я очаква разочарование, ако се пробва за кмет на София

Мая Манолова я очаква разочарование, ако се впусне в кметската надпревара за София. Това каза в предаването Вече 30 години-времето е наше на Радио Фокус председателят на СДС-София и член на НИС на партията д-р Антон Койчев.

Силните желания и заблудата на институционалния рейтинг, който е подвеждал много хора с далеч по-големи и ярко очертани политически кариери, и ги е водил към загуба, в случая ще се повтори подобна ситуация, смята той.

„Това не е произволна прогноза, тя се базира на реално познаване на проблемите в града, които безспорно не са малко, но и реално познаване на това, което е свършено, плюс съпоставка на профила на двамата основни кандидати, които се очертават в изборите за столицата.

Това, без разбира се все още настоящият кмет да е анонсирал официално своето участие. Неслучайно казва, че ще го направи през есента, но общо взето ГЕРБ биха загубили, ако не заложат на госпожа Фандъкова. Тя очевидно умее да печели доверие и се справя с управлението на града. Разбира се, че има кризи, има и неуспехи, има и неудачи, няма как да бъде иначе при един толкова мащабен процес, ангажиращ много, както различни по своята посока интереси, така и от всяка сфера на живот на гражданите“, обясни той.

Д-р Анто Койчев коментира още, че ако на местните избори се сблъскат идеи, а не само личности, би било полезно за всички местни общности. „Както обикновено обаче, това ще се изроди в компроматна война или в безпочвени нападки, тъй като аргументите на опозиционно настроените политически сили към момента не предполагат качествен, съдържателен дебат“, допълни той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени