FACEBOOK

Ръководството на БДЖ подаде оставка

Тримата членове на съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" са подали оставките си късно снощи. Това съобщи министърът на транспорта Росен Желязков, цитиран от "Нова телевизия".

Оставките са депозирани в кабинета на министъра, който ще се запознае с мотивите и ще се произнесе в определения от закона срок. Тримата, които се оттеглят, са шефът на борда Велик Занчев, който е и зам.-министър на транспорта, главният изпълнителен директор Владимир Владимиров, както и Филип Алексиев.

В края на септември при поемане на поста министърът на транспорта Росен Желязков заяви, че разрешаването на проблемите в БДЖ ще е един от основните приоритети на кабинета в сектор "Транспорт". Другият е концесията на летище "София". Тогава той добави, че не го притеснява, че има обжалване на обществената поръчка за нови влакове от страна на "Сименс" и "Шкода". "Лично мое желание и цел е да се справя с проблема с безопасността по пътищата. Ивайло Московски свърши много работа и се надявам да я продължа", добави Желязков.

В края на октомври кабинетът удължи с една година срока, който даде на БДЖ да погаси изтеглен в началото на август 2017 г. държавен заем. Първоначално беше обявено, че железопътното дружество ще изплати възмездното си задължение до края на тази година, но периодът беше увеличен до края на 2019 г.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени