FACEBOOK

Родители съдят учители заради оценки на децата си

Оспорването на оценки и решения на учителите, включително в съда, вече е станало практика, алармират от синдикат Образование към КТ Подкрепа. Хиляди сигнали от родители, несъгласни с определени решения на учителите на техните деца, се разглеждат в момента от експертите в регионалните управления по образованието в страната.

Десетки са и съдебните дела, заведени от родителите срещу учители заради поставени ниски оценки на децата им. Директорите на въпросните училища не желаят да коментират казусите, защото смятат, че те натоварват с негативен оттенък институцията им.

В София родител завел дело заради несъгласие с оценка, ощетяваща детето му, заради това, че е понижило бала му за кандидатстване след 7-и клас. "В столицата само в едно училище има 4 заведени дела - за преместване на ученик, за слаба оценка на друг ученик и за наложено наказание на трети. В Пловдив и други големи градове има поне по 5-6 подобни дела", коментира шефът на синдикат Образование към КТ Подкрепа Юлиан Петров.

"Надявам се цялата тази кампания да спре, защото тя не е в интерес на самия ученик. Сигурно някои от преценките на учителя не са най-добри, но в крайна сметка той е авторитет за детето и не би трябвало да се оспорва всяко негово решение, още повече в съда", смята още той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени