FACEBOOK

Родата на Д.Добрев с апартаменти за €270/кв.м

Майката на депутата Делян Добрев от ГЕРБ, братовчедка му Росица Гаргова – все от Хасково, и кумецът му Евгени Консулов (зам. - кмет на областния град) са пазарували ново строителство в София на цени от 270 евро на кв. м., доказа с документи Биволъ. Всички изброени лица са част от т.нар. Кумгейт и бяха наречени “Дриймтийм” от самия Добрев, след като Ел. Йончева доказа, че в обръч от фирми край Гаргови и родителите на Добрев са отишли поне 100 милиона лв. от обществени поръчки.

Имотният парад на хасковлии в София е открит от кумеца на Делян Добрев Евгени Консулов и съпругата му Кремена на 29.09.2016, когато те пазаруват “на изкоп” два апартамента на ул. Иван Сусанин в Манастирски ливади, където се строи нова жилищна сграда. Цените за тях са изключително изгодни – 41 115 лв. за апартамент от 73 кв. м. или по 288 евро на кв.м. и малко по-скъпо за апартамент от 56 кв.м. придобит за 315 евро на кв.м. Няма цени на зелено в южния район под 1000 евро на квадрат!

Евгени Консулов е зам.-кмет по европейските и националните проекти и програми на община Хасково. Консулов е син на д-р Консулова, общинска съветничка от ГЕРБ. За него е известно, че е много близък с депутата и бивш енергиен министър Делян Добрев, който се явява кум на Консулов.
В същия ден изповядва сделка за имоти в същата сграда Даниел Гаргов, общински съветник от ГЕРБ и шеф на комисията по бюджет и финанси при местния парламент в Хасково - съпруг на братовчедката на Добрев Росица Гаргова и съсобственик в Еко Традекс Груп. Фирмата му е в Топ 3 на санирането в България. В национален мащаб тя е спечелила обществени поръчки за над 100 милиона лева. Росица Гаргова пък е на ключовия пост директор на дирекция Финансово-счетоводни дейности и бюджет в община Хасково.

Даниел Гаргов удря джакпота като купува огромен апартамент от 284,44 кв. м., още един по-малък 42 кв.м. и три гаража по 17 кв.м. за сумата от общо 201 900 лв. или средно по 273 евро на кв. м.

Но Даниел и Росица Гаргови не са доволни от придобивката си. Няколко дни преди първите обитатели да се нанесат в новопостроените си жилища, продават апартаментите и гаражите на фирмата Иконус, която е еднолична собственост на майката на Делян Добрев – Златка Стойкова Добрева. Цената вече е двойна – 400 000 лв., което е 546 евро на метър или поне 2 пъти под пазарните цени. Фирмата Иконус е основана от Делян Добрев през 2008 г. и през 2011 г. е прехвърлена на майка му Златка. Това е де юре. Де факто си е на депутата от ГЕРБ, който противоконституционно остана на поста си и е шеф на енергийната комисия на НС.

В същия ден Иконус придобива и гараж в сградата, което е косвен знак, че трайно ще използва жилището.

Справка за други имоти, продадени от фирмата-строител в същата сграда през 2018 г. показва, че квадратен метър върви по около 1000 евро.
Бившият депутат от ГЕРБ и настоящ енергиен шеф – Диан Червенкондев, назначен от Добрев, също е напазарувал изключително изгодно апартаменти в същата сграда.

Червенкондев беше зам.-председател на парламентарната икономическа комисия при Борисов 1. При ББ2 стана шеф на фонд “Сигурност на електроенергийната система”.

На 15.11.2018, след като сградата е въведена в експлоатация, дъщерята Славяна Дианова Червенкондева, едва навършила 20 години, си купува 40 кв. м. с гараж 13 кв. м. за 42 480 лв. или близо 400 евро на кв. м. В същия ден Диан и Стела Червенкондеви пазаруват апартамент 64 кв. м. и гараж 29 кв. м. за 98 315 лв. или близо 500 евро на кв.м. Реална цена с акт 16 в същата сграда – 1000 евро на кв.м.

Източник: bivol.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени