FACEBOOK

Реновирани клиники откриха в болница ”Св.Анна”

Премиерът в оставка Бойко Борисов и министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов откриха реновирани клиники в столичната болница "Св. Анна".
Това са Клиниката по неврохирургия с център за лечение на мозъчно-съдови болести и Клиниката по урология. Клиниките бяха осветени от патриарх Неофит.

Борисов благодари на Москов, както и на директора на лечебното заведение Славчо Близнаков за активната работа в името на пациентите. Премиерът в оставка благодари и на патриарх Неофит, че е благословил клиниката. Борисов разказа, че медицинските сестри му разяснили какви нови методи се прилагат при операции на мозъка.

Пред медиите здравният министър в оставка Петър Москов припомни, че през 2014 г. е приета здравната стратегия, в която е записано, че пациентите с мозъчно-съдови системи се нуждаят от повече грижи. Той коментира, че следващите години предстои по-добро логистична покритост.

Москов изтъкна, че по време на мандата на правителството на Борисов са се закупили немалко медицински устройства. Москов отказа да даде оценка за здравеопазването в неговия мандат. Отбеляза възможността за отпускане на безплатни лекарство, давайки за пример медикаментите за високо кръвно.
"Резултатите са видими и аз и правителството може да ги защитаваме ежедневно", каза той.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени