FACEBOOK

Ремонтът на Орлов мост започва в началото на август

Движението при кръстовището няма да бъде затваряно а само отделни участъци

Ремонтът на бул. "Прага" върви според сроковете, а този на "Орлов мост" ще започне в началото на август и ще продължи около 2 седмици. Движението при кръстовището няма да бъде затваряно а само отделни участъци. Това заяви пред БНТ Евгени Крусев, зам.кмет по транспорта в София.

"Ремонтът на бул."Прага" върви абсолютно според сроковете. Техниката работи от ранни зони. Надявам се да приключи до средата на месец август. Ремонтът на "Орлов мост" ще започне в първата половина на август. Няма да се затвори кръстовището в нито един момент, ще го стесняваме отделни участъци, за да не се затруднява движението.

Надявам се, че до около 10-14 дни ще се справят. Настилката, която използваме е за изключително тежко движение с полимер-модифициран битум , което не позволява на асфалта да се деформира под натиска на тежките автобуси и да продължи дълго години. Стойността на проекта е около 250 хиляди лева на "Орлов мост" и няколко десетки метра част от Цариградско шосе в посока хотел "Плиска". Всички строителни дейности, които ще се извършват, ще бъдат за сметка на строителя", коментира Крусев.

Ремонти дейности по АМ "Тракия" няма да има. Алтернативен път до Бургас е подбалкански път I-6 ,който е в добро състояние.

По АМ "Хемус" затруднение създава ремонтът на тръбата за Варна на тунел на Витиня. Предвижда се в средата на август да бъде пуснато. В посока Варна движението се отклонява по пътен възел "Витинска река" при 30 км. на магистралата. Алтернативен път за Враца и Видин е през Искърското дефиле, за Варна е и АМ "Тракия" и старопланинските проходи.

Източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени