FACEBOOK

Ремонтът на Графа продължава до лятото?

Стартиралият миналия Гергьовден ремонт на възловата за центъра на София улица Граф Игнатиев, вместо 10 ще продължи около 13 месеца – поне до юни, съобщи Дневник. Пред 19, кметът на София коментира, че всичко зависи от времето. Т.е може да стане и преди юни. Забавянето на ремонта в момента е със 79 дни.

От 19 декември 2018 г. до 5 февруари 2019 г. климатичните условия били лоши и това наложило спиране на строителните дейности. Истината е, че дори в добрите дни, а те бяха около половината от периода, нямаше нито един работник на обекта и то не само до 5-и, а до 7-и февруари.

Напомняме, че мащабната реконструкция обхваща не само конкретната улица , а и свързаните с нея площади Гарибалди и Славейков, през които тя минава с подмяна на цялата над 100-годишна инфраструктура, както и на пресечките ул. Цар Иван Шишман и ул. 6-и септември, а също градината пред катедралата Свети Седмочисленици.

От общината са установили, че изпълнителите са поискали отсрочка с още 50 дни. Строителният надзор на обектите обаче приел само 31.

Освен това от вторник започва поставянето на трайна асфалтова настилка по ул. Цар Иван Шишман в участъка от ул. Граф Игнатиев до ул. Ген. Паренсов. Там в продължение на 16 дни ще се работи по разширяването и на тротоара от страната на жилищните сгради. Проблемът е, че по-следващата пресечка – ул. Иван Вазов също е в ремонт, така че няма да може да се осъществи цялостно подновяване на ул. Шишман.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
© sofia.media всички права запазени