FACEBOOK

Ремонтът на Графа не е приключил, обяви кметът

„Ремонтните дейности по ул. Граф Игнатиев не са завършили в нито една от 11-те зони, на които е разделен обектът. На 29 септември строителната ограда от ул. Алабин е преместена до пл. Гарибалди, за да се освободи пространство за свободно пешеходно преминаване, докато се изчаква доставката на специална смес за фугиране покрай релсовия път.

В сряда, 3 октомври, строителната ограда, бе възстановена, защото започва фугиране, което се прави с гореща смес. Освен това в участъка предстои отстраняване на описани от надзора дефекти.
При пл. Гарибалди се изпълняват гранитни настилки в зоната на площада, при релсовия път и кръстовището. В участъка от пл. Гарибалди до пл. Славейков се извършва демонтаж на тротоарните настилки, като е започнало и полагането на новите.

Във всички изброени участъци релсовият път е готов, напълно завършен е и при пл. Славейков, където се полагат гранитни настилки. По цялото протежение на ул. Граф Игнатиев се полагат нови трамвайни релси, които са първите в София обемно-закалени и монтирани по специален начин, който осигурява шумо и виброизолация. Производител на релсите е Фьост Алпине, Австрия, една от най-големите компании в този сектор.

По ул. Солунска са монтирани осветителните тела и предстои второто фугиране на настилката, съгласно технологията.

В участъка от ул. Г. С. Раковски до ул. 6-ти септември се извършва нареждане на настилки, релсовият път там също е напълно завършен.

В зоната около църквата Свети Седмочисленици вече са положени около 80% от всички настилки и предстои фугиране. В зоната активно се работи и по релсовия път, като се очаква до две седмици да бъде завършен напълно и да започне полагането на гранитните настилки.
От ул. Шишман до бул. Васил Левски предстои демонтаж на тротоарната настилка, а до седмица релсовият път ще бъде напълно готов.

В последната зона – от бул. Васил Левски до бул. Евлоги и Христо Георгиеви се изпълняват настилки, а релсовият път е завършен.

На обекта работят различни екипи, между 190 и 200 души всеки ден”, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Снимка: Fakti.bg.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:268126
© sofia.media всички права запазени