FACEBOOK

Ремонтират 17 училища и градини, за 9 избират изпълнител

Заместник-кметът Ирина Савина обяви как тече мащабната реклама с европейски средства за реновиране и енергийна ефективност на десетки учебни заведения в София.

„Дейностите по проекта Изграждане, основен ремонт/реконструкция на 26 училища и детски градини на територията на Столична община започнаха през месец юли 2018 г. В момента цялостно се модернизират 17 училища и детски градини на територията на столичните райони Надежда, Връбница, Красна поляна и Илинден. Останалите 9 обекта от обхвата на проекта са в процедура за избор на изпълнител”, обясни ресорният заместник-кмет.

Тя даде поредния конкретен пример, след като направи инспекция на място как вървят работите по изпълнението му: „Цялостно обновяваме сградата на Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии Проф. д-р Георги Павлов в район Илинден. Освен строително-монтажни работи, дейностите по проекта включват закупуване на ново и модерно обзавеждане на учебните стаи и оборудване за лабораторията по професии в гимназията”.

Заместник-кметът специално благодари на главите на районни администрации. Показателно е, че това са части от София, които не се намират в центъра, тъй като често общината е критикувана за несъразмерните инвестиции в центъра и периферията:

„Благодаря на кметовете на районите, в които се реализират проектите – инж. Димитър Димов, Младен Младенов, Иван Вълчев Чакъров и Иван Божилов, на техните екипи, на колегите от моя ресор, както и на ръководителя на екипа за управление и изпълнение на проекта за 26-те училища и детски градини Марина Белчева за всеотдайността и добрата организация на работния процес.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
© sofia.media всички права запазени