FACEBOOK

Ремонтират ул. ”Козлодуй” до средата на октомври

До средата на октомври трябва да приключи ремонтът на ул. "Козлодуй" - от бул. "Княгиня Мария Луиза" до ул. "Константин Стоилов" - ул. "Индустриална".
Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА. Заедно със зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев тя направи проверка на ремонта на улицата.

Строителството започна на 16 юли, трасето е с дължина 820 метра. Проектът включва подмяна на асфалтовия път, поставяне на нови релси, нова контактна мрежа, ВиК, поставяне на ново улично осветление и нова светофарна уредба. Ще бъдат изградени нови тротоари.

Ремонтът се изпълнява в срок, като изпълнителите са предупредени, че при забавяне, ще бъдат наложени санкции. Той е на стойност 4 млн. лв. Кметът Фандъкова съобщи, че през следващата година ще бъде подменен релсовият път по ул. "Граф Игнатиев", бул. "Дондуков" и бул. "Цар Борис Трети".

Що се отнася до останалите ремонти, които се изпълняват в момента в столицата, Фандъкова посочи, че те вървят в срок.

Реконструкцията на бул. "Витоша" - в участъка от бул. "България" до Южния парк, трябва да приключи на 15 август, като всеки ден забавяне на проекта, ще струва 30 хиляди лева, каза Фандъкова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени