FACEBOOK

Ремонтират подлези на бул. България и бул. Ботевградско шосе

Извършва се цялостна рехабилитация на пешеходния подлез на кръстовището на бул. България и бул. Акад. Иван Гешов, който е един от най-натоварените, а с изграждането и на новата метростанция от третия лъч ще поеме повече пешеходно движение.

"Инвестираме в основния ремонт на подлеза 1.2 млн. лв., каза заместник-кметът на София Евгени Крусев при проверка ремонта на подлеза - Работата започна от началото на този месец и се изпълнява в срок. Извършва се подмяна на изключително амортизираната електрическата инсталация, изгражда се нов окачен таван, санират се всички облицовки, настилки, ремонтират се стъпалата и подходите. Предвижда се и изграждане на видеонаблюдение."

Подлезът ще осъществява връзка и с пероните на бъдещата метростанция на бул. България от третия лъч на метрото, което се изгражда в момента с помощта на тунелопробивна машина.
Предстои да започне ремонт и на пешеходния подлез и на ул. Александър Екзарх и бул. Ботевградско шосе, където също ще се направи цялостно обновяване и ще се изгради видеонаблюдение.

На 1 юли ще започне ремонт на участъка от релсовия път и пероните на бул. България, които не са рехабилитирани. За времето на ремонта - около месец и половина ще бъде спряно движението на трамвай №7 и ще се осигури заместваща автобусна линия.
Провежда се процедура за изпълнител за ремонт на бул. България, след което ще се прецени организацията на работата.

От 1 юли ще започне реконструкция и на бул. Васил Левски между Ректората и бул. Патриарх Евтимий. Ще започне и ремонтът на моста на ул. Даскал Стоян Попандреев.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:267601
© sofia.media всички права запазени