FACEBOOK

Ремонтирано грейна училище в Надежда

„С кмета на София Йорданка Фандъкова и кмета на столичния район Надежда Димитър Димов проверихме хода на ремонтните дейности в сградата на 15 СУ Адам Мицкевич. Обектът е част от проекта Изграждане, основен ремонт/реконструкция на 26 училища и детски градини на територията на Столичната община, финансиран по Оперативна програма Региони в растеж 2014 г. – 2020 г., който изпълняваме от лятото на миналата година.

В училището са подменени електрическата, водопроводната, канализационната и отоплителната инсталации. Завършени са класните стаи, коридорите и санитарните възли на 1-ви и 4-ти етаж. Вратите са заменени с нови, пожароустойчиви. Направен е окачен таван в класни стаи и коридори, с вградено енергоспестяващо осветление. Завършена е топлоизолацията по всички фасади, в т.ч. и цветна минерална мазилка, както и топлоизолацията и хидроизолацията на покрива на сградата.

Монтирана е нова мълниезащитна инсталация, положени са кабели за пожароизвестителна инсталация и за видеонаблюдение. За осигуряване достъпа на хора с уреждания в училището и връзка между етажите е предвидено изграждане на външен асансьор и две платформи. Строително-ремонтните дейности в училището се изпълняват в срок и ще завършат в края на м. март тази година”, съобщи заместник-кметът на София Ирина Савина.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени