FACEBOOK

Рекорден брой участници в PARK(ing) Day

Глобалната инициатива се случва за шеста поредна година в столицата, а интересът към нея не спира да се увеличава. Така поредното издание на PARK(ing) Day, организирано от фондация „Credo Bonum” ще се проведе този петък, 30 септември, преобразявайки временно 31 паркинг- локации.

Събитието ще стартира още от ранните часове на сутринта и ще продължи до 19:00ч. Сред проекто-идеите тази година отново присъстват разнообразни социални инициативи, арт-инсталации, различни демострации на интересни проекти и други.
Сред новите участници от тази година са фондация „Заслушай се”, които са подготвили специален уъркшоп за жестовия език в рамките на едно паркомясто, а също и „Дом на киното” – с паркомясто, посветено на уличното изкуство и киното.
Безплатни разходки с електромобил между локациите от Park(ing) Day ще осигурят участниците от „Информационно бюро на Европейския парламент” и „Представителство на Европейската комисия”. Още една алтернатива за придвижване ще бъде представена от платформата „CarAmigo” – проектът им включва симулатор за доходи, с който ще може да изчислите колко средства спестявате, докато отдавате колата си под наем.

Наградата за най-оригиналната идея в конкурса на Българо-американска кредитна банка спечелиха представители от сдружението „Viridis Architects” с арт-инсталацията „PARK(ing) РОЯК”, който ще включва няколкостотин фигури на летящи птици изобразяващи живописно ято. Фигурките от тел и хартия ще се продават, като събраните средства ще бъдат използвани за поставяне на хранилки и гнездилки в няколко софийски парка. БАКБ ще организира умалена версия на отминалата инициатива „Oфис на открито“, като този път офисът ще бъде на паркинга на ул. „Славянска” 2, с осигурен wi-fi и електричество.
В кухнята на Vkusnotiiki.bg директно от паркинга ще се готвят разнобразни ястия през целия ден, а няколко души ще спечелят и награди, сред които готварски курс или безплатна вечеря. Количка бар ще правят цял ден ароматно кафе от паркинга на ул. Бенковски, а на ул.”Иван Шишман” Sofia Hardcore Tattoos ще демонстрират рисувателни модели и техники, свързани с тату-културата. „Живи картини“ от София или кратки видеа на интересни обекти от града ще можем да видим на ул. „Бенковски” на паркинга на „Dada Cultural бар”. Очакват ни още забавления за деца през целия ден с „БуквАрт” на ул. „6-ти септември”, разходки с велосипеди от „Sofia bike”, класна стая на открито от училище „Увекинд“, работилница по сито-печат за малки и големи на паркинга на „Sito Studio” на ул. „Цар Симеон” и много други.
За повече информация относно локаците търсете специалната Park(ing) Day карта, която ще намерите безплатно в деня на събитието.
PARK(ing) Day се подкрепя от Центъра за градска мобилност и Столична община.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени