FACEBOOK

Рекетът „Топлофикация"

Техниците взимат по-скъпо от бакшишите при авария

Най-тежкото иго в България с най-дебелите окови е това на топлофикационните дружества. Милиони усещат стегнатите пранги на монополистите от декември до май, а в най-студения месец от годината - януари, те натежават двойно.

Сметки от четирицифрени суми очакват скоро хиляди абонати заради минусовия студ през последните седмици. В същото време се оказа, че ако някой случайно се озове в ситуация на авария я заради замръзнали тръби, я заради спукан радиатор, мизата за поправката е нечовешки висока.

Потресени от наглостта на столичната „Топлофикация" софиянци изпратиха сигнал до „Всеки ден", че техниците на монополиста взимат по-скъпо дори от таксиметровите компании, при това само за да се придвижат до „клиента". 1,40 лева е тарифата за километър, като дори тук има уловка. Вместо такса „престой", която бакшишите взимат, топлофикационните инженери са намерили друга цака - да прибират от клетите софиянци, останали на студено не по своя вина, понякога по 50 лева, при това само за придвижването им до апартамента или къщата.

Сумата се получава, когато аварийната група от ж.к. „Младост" се освободи и трябва да отиде до най-крайния микрорайон на „Люлин". Когато техниците пристигнат, казват, че са били единствените на линия и че намиращите се по-близо до аварията техни колеги имат да оправят голяма повреда.

Наглостта не свършва дотук. Самото справяне с аварията се таксува отделно и най-евтиното излиза 50 лева. При спукан радиатор или тръба обаче може да „удари" и 150 кинта, които абонатът дори не предполага, че трябва да има в джоба си. Ако случайно не ги даде на ръка, му се начисляват на и без това високата сметка, и то със солени лихви. Това е и причината няколко хиляди абонати, надули радиаторите на петица този месец, а и сблъскали се с аварии, да бъдат сюрпризирани с колосалните над 1000 лева през февруари. „Не ми се мисли какво ще стане, ако сега не ги начислят, а оставят всичко за изравнителната сметка през май", отсега се притесняват клиентите на най-големия монополист в страната.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени