FACEBOOK

Ралица Агайн хвърли оставка

Зам.-председателят на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн обяви, че подава оставка. Вчера правителството поиска тя да се оттегли заради казуса със застрахователната компания Олимпик и стотиците хиляди български автомобили, останали без Гражданска отговорност.

Агайн подчерта, че днешното й действие е емоционален акт и не е нарушила нищо. Тя обясни, че е следила всичко, което законът й позволява като зам.-председател на КФН.

"Сумите, които трябва да бъдат възстановени за прекратените полици на Олимпик, са подсигурени от гаранционните фондове", заяви Агайн пред журналисти, предаде Фокус.

Тя припомни, че сумите, които трябва да бъдат възстановени за прекратените полици, са за над 9 млн. лв.

„Нямаме информация за това колко ще бъдат задълженията по изплащане на обезщетенията, но те са подсигурени от гаранционните фондове. В нашия Гаранционен фонд има почти 60 млн. лв. в момента. Той ще бъде първата линия на разплащане и контакт.

Има 5-годишен срок за предявяване на претенциите за щетите до 17 август. Българският фонд ще разгледа документите, ще се произнесе и ще плати. Има достатъчно средства в него така, че да покрие всички разходи, свързани с Олимпик. За всяко едно плащане ще трябва да се предяви и претенция към Кипър и кипърският фонд да възстанови сумата“, обясни Агайн,

На въпрос дали са получили решение на кипърския съд, че дружеството Олимпик е в ликвидация, тя отговори, че това се очаква да стане на 12 септември.

Снимка: бТВ


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени