FACEBOOK

Район Връбница представя 9 събития по проект С багри, музика и светлина

Събитията са част от Културната програма на Българското председателство по проект „С багри, музика и светлина“

Район „Връбница“ на Столична община със съдействието на Националния фонд „Култура“ ще представи 9 събития, реализирани по проект „С багри, музика и светлина“, като част от Културната програма на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г.“

Първото от поредицата събития, „Сцена на творчеството“, ще стартира на 25 март от 11.00 ч. на открита сцена на площада в село Волуяк. Ще бъде създадено пространство за творческа изява на българската идентичност с участието на изпълнители на фолклорни произведения – отличили и утвърдили качествата на българския фолклор в международен мащаб. Ще бъде създадена артинсталация „Българска национална специфика и идентичност“.

В рамките на проекта на открити сцени ще се проведат:
- Сцена на литературата – 26 март, 16.00 ч., Метростанция „Обеля”
- Сцена на музиката – 27 март, 16.00 ч., Метростанция „Бели Дунав”
- Сцена на конкурентноспособността – 28 март, 16.00 ч., село Мрамор – площад
- Сцена на приятелството – 29 март, 16.00 ч., градинката до сградата на район „Връбница”.

На 30 март от 18.00 ч. в градинката до район „Връбница“ е официалното откриване с концерт „Българската песен в Евровизия“ с водещ Йоана Драгнева, а от 21.00 ч. ще започне 'DJ PARTY" на открито.

На 31 март – Лазаровден, в парка до НЧ „Просвета – 1928“ ще се проведе Фолклорен фестивал „Минало и съвремие“ с много музика, кулинарни изненади и традиционни български занаяти.

На 1 април от 17.00 ч. на открита сцена в двора на 61-во ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе „Симфони-рок концерт“ под диригентството на Свилен Симеонов и музикантите от „Симфониета „София“ и „Джаз формация „София“ с ръководител Бойчо Дечев.

В събитията ще се включат водещи български музиканти, танцови и вокални изпълнители, изтъкнати български писатели, децата и учениците от училищата и читалищата на територията на район „Връбница“.

Проектът „С багри, музика и светлина“ се реализира с финансовата подкрепа на „Културна програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г." на Национален фонд „Култура".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени