FACEBOOK

Разширяват дневния център Дъга в Лозенец

Дариха над 49 000 лв. за децата с аутизъм

Заедно с Асоциация Аутизъм започваме кампания за разширяване на действащия център за рехабилитация и интеграция на деца - Дъга, който се намира в общинска сграда в район Лозенец, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. По думите й, той е единственият в България, който работи безплатно за деца с аутизъм.
Кметът припомни, че на територията на София има 21 социални центъра за деца със специални нужди: 5 дневни центъра с капацитет 125 места, 4 центъра за социална рехабилитация и интеграция с 265 места и 12 центъра за настаняване от семеен тип за деца.
В новите детски градини също разкриваме възможности за работа с деца със специални потребности, каза още тя и допълни, че в 6 детски градини вече има изградени сензорни зали и зали за психомоторика. Те са в районите Надежда, Красно село, Младост и Витоша.
Междувременно стана ясно, че средствата от благотворителното събитие Подай ръка на различните деца в размер на 49 000 лв., ще бъдат използвани за разширяване на дневния център в Лозенец.
Събитието бе организирано от Илонка Александрова от Етик Чарити, а инициативата бе под патронажа на кмета на София - Йорданка Фандъкова.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени