FACEBOOK

Разкопават Дондуков, Графа, Т. Каблешков, Монтевидео, Вл.Вазов, Шипченски проход

Щом времето трайно се подобри, общината захваща поредица от ремонти и разширяване на възлови улици и булеварди

Ударни ремонти на възлови улици и булеварди отпочват, щом времето трайно се подобри. Отлаганият няколко години ремонт на централния булевард Дондуков почти в цялото му протежение ще бъде един от акцентите в инвестиционната програма на общината. Непипнат повече от 30 години, той ще се рехабилитира от Младежкия театър до ул. Кракра при Английската гимназия.
В отсечката от бул.Никола Петков до бул. Президент Линкълн ще бъде ремонтиран бул. Монтевидео. Булевард Владимир Вазов също ще подлежи на реконструкция и за това бяха осигурени пари в новия бюджет на София за тази година, гласуван в четвъртък. Шипченски проход е друг от обектите по инвестиционната програма на общината, като той ще се модернизира в участъка от Куклата до бул. Асен Йорданов. Ремонт предстои и за бул. Рожен и бул. Овча купел.
Бул. Тодор Каблешков най-накрая ще бъде разширен в невралгичната зона от бул. Бъкстон до бул. Цар Борис III, където след откриването на магазин на Кауфланд има нетърпими задръствания и разбита настилка.
Нови проекти са Източна тангента, пробивът на бул. Петър Дертлиев в Люлин, кръгово движение на бул. Ляпчев и бул Св. Климент Охридски на обратния край на София.
Общината ще строи и блок с подземни етажи на ул. Странджа в Зона Б-5-3, като сградата ще заема цели два номера на въпросната пътна артерия.
Модернизация ще има и на два от най-ожевените подлеза – в проходите под бул. Цариградско шосе на Окръжна болница и при несъществуващия вече хотел Плиска ще се градят асансьори.
Сред инвестиционните проекти е дори разширяване на пространството за „големи котки” – лъвовете и тигрите в софийската зоологическа градина.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени