FACEBOOK

Развалете сделката за ЧЕЗ и защитете потребителите, зове комитет

„Сделката за ЧЕЗ България не буди доверие в обществото и потребителите. Затова ние от Инициативния комитет за защита на потребителите настояваме тя да бъде развалена и да бъде търсен нов стратегически западен инвеститор или да бъдат дадени гаранции, че няма да бъдат предизвикани сривове в системата. Държавата трябва да защити своя интерес и този на 3 млн. граждани, които компанията обслужва. Неяснотата около новия собственик Инерком и Гинка Върбакова ни притеснява като потребители, защото не е ясно кой ще получи достъп до личните данни на милиони хора. Електроразпределителното дружество работи с редица колекторски фирми. В един момент те могат да се окажат крайните получатели на данните на гражданите, които да бъдат малтретирани.

Инициативният комитет за защита на потребителите искаме да бъде намерен инвеститор на ЧЕЗ България с международен опит, който да подобри качеството на услугите и сигурността на електрозахранването за потребителите в Западна България. Като доставчик на жизненоважна за икономиката и бита услуга, новият купувач трябва да има съзнанието на компания със сериозен обществен ангажимент и доверие. Потребителите винаги трябва да са във фокуса на работата му. Всяко действие на ЧЕЗ рефлектира върху удовлетвореността на клиентите и обществото.

Доставката на електроенергия е чувствителен въпрос в България и затова смяната на собствеността не бива да води до нарушения на правата на гражданите. Над 25% от жалбите са срещу енергоразпределителните дружества. Сделката за ЧЕЗ трябва да бъде осъществена напълно прозрачно и с ясни гаранции, че няма да постави потребителите в по-неизгодна позиция”, се казва в позиция на Комитета.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени