FACEBOOK

Разбиха още една печатница за фалшиви пари

Печатница, крита в гараж на къща в местността Евксиноград край Варна, бълвала фалшиви щатски долари. Разследващите са открили почти готови $ 1,3 млн. Задържани били трима души, на които били повдигнати обвинения за престъпна група за производство на неистински парични знаци и за документни престъпления.

Мастилото на банкнотите имитирало магнитно мастило, което правело парите с високо качество. Фалшивите долари трудно били разпознавани, дори от банкомат или преброяващо устройство, каза наблюдаващият прокурор по делото Евгения Деянова.

Банкнотите се печатали с машина Хайделберг, изобщо не се е чувал шум от нея наоколо, посочи шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов и добави, че все още се установява дали тези пари са били разпространявани.

Бандата е действала от март 2017 г. до сега. Задържаните печатали парите не всеки ден, а от време на време, за да не бъдат заподозрени, че вършат нещо престъпно. Шефът на ГДБОП каза още, че бандата била разкрита, след като допуснала грешката да получава през куриерски фирми материалите за производството на фалшивите банкноти. У групата са били намерени и служебни знаци на МВР, Морската администрация и други институции. Засега от прокуратурата не знаят за какво са били използвани те.

Това е втората печатница за фалшиви пари,която е разбира у нас в последните две седмици. Напомняме, че преди дни полицията разкри предприятие за менте банкноти в подземието на хотел в Слънчев бряг. При акцията тогава бяха иззети над € 11 млн. и близо $ 2 млн.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:267871
© sofia.media всички права запазени