FACEBOOK

Радан: Местан няма място в българската политика

Лютви Местан няма място в българската политика след признанията, които направи. Той е интересен събеседник за медиите и за прокуратурата, ако и той, и българската прокуратура са готови за това. Да се конкурира Местан с Доган за старата роля на ДПС - не ми е интересен този сюжет. Това заяви председателят на ДСБ Радан Кънев пред БНР.
”Не виждам какъв общ език можем да намерим с г-н Местан. Той се сблъска малко челно със системата, на която беше поддръжник години наред и се ползваше от нея…В момента той може да е ролята на боксова круша на Пеевски и да говори истини или полуистини, но при всяко положение с 20-те си години в активната политика е един от основните отговорни за случващото се в българската политика, за пряката власт на мафията в българската политика”, каза Кънев.
По думите му ”нашите противници са БСП, ДПС и политическата мафия в България”.

”Трябва да се постигне истинска изолация на ДПС и от икономическата, и от политическата власт”, допълни той.
Кънев каза още, че подкрепя идеята парламентарна комисия много внимателно да изслуша какво се случва около казуса със свалената охрана на Лютви Местан, защото основание за поддържаната от НСО секретност.
”Призивите за преосмисляне на решението за излизане на ДСБ от управлението излязоха от рамките на добрия тон, затова няма да ги коментирам”, подчерта Кънев.

Според него през последните две години в ДСБ са направени уникални компромиси, за да работи Реформаторският блок и всякакви обвинения съм ДСБ, че не работи за единството на реформаторите са смешни.
”В българската десница има много голяма традиция на оплюване и приятелски огън. Има я тази страст да стреляш първо по онзи, който е най-близо до теб и резултатите в годините не са били добри”, каза Кънев.
По думите му единството на РБ и способността му да налага курса на промените бе компрометирана със самостоятелна игра и партиен егоизъм в рамките на блока.
”ДСБ ще търси обединение около себе си. Ще подхождаме спокойно към този процес, без драматизми. Очаквам реформатори да се обединяват в опозиционната линия, а не да се разделят”, каза още Кънев.
Според лидера на ДСБ е необходима е сериозна поколенческа промяна в българската политика, за да може тя да скъса с мафията.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени