FACEBOOK

Първата вечеря със „спасени” продукти вече е факт

30 души, сред които блогъри, журналисти, собственици на ресторанти, представители на търговски вериги супермаркети и хора от хранителния бизнес присъстваха на първата вечеря, приготвена изцяло със спасени храни, предоставени от Българска хранителна банка. Инициативата се реализира на 25 октомври, като част от проекта на фондация Credo Bonum – „Храна за размисъл”.

Събитието успя да провокира положителен диалог относно проблемите с изхвърлянето на годна за консумация храна. Според данни от европейско проучване в България се разхищават над 670 000 тона храни годишно, които се равняват на около 2 милиарда порции. Цанка Миланова от БХБ разказа повече за законовите регулации в страната, за пречките и необходимостта от промени по пътят към ограничаване на изхвърлянето на хранителни продукти.

Събитието с метафоричното име „Втора употреба” се проведе в новооткритата СТОЛОВА by Roobar в ж.к. Дружба 2, а апетитните ястия със „спасени” хранителни продукти бяха приготвени от кулинарното дуо Blue Birds.

„Апетитът идва с рекламата” е следващото събитие от проекта „Храна за размисъл”, което ще се случи на 2 ноември в Cosmos cowroking camp. Петима водещи български криейтив директори ще представят своя селекция от международни видео клипове, рекламиращи храна.


Снимки: Цветелина Белутова


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени