FACEBOOK

Пуснаха движението по ”Витошка” от НДК до Южния парк

След като в началото на юли бул. „Витоша“ бе блокиран заради ремонти, от днес движението в частта от НДК до Южния парк е възстановено.
От 04.30 часа тази нощ е възстановено движението на превозни средства по бул. „Витоша” между бул. „Патриарх Евтимий” и бул. „България”, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Автомобили вече се движат и по пътните връзки от бул. „Витоша“ към бул. „България“ и от бул. „България“ към бул. „Витоша“; по бул. „Ген. Скобелев“ между ул. „Цар Асен“ и бул. „Витоша“.

Възстановено е и трамвайното движение по редовния маршрут на трамвайни линии № 7 и №1, както и автобусното движение по редовния маршрут на Автобусна линия № 72.

Настилките вече са изцяло подменени, изградени са нови тротоари и е обозначено място за велоалея. Трасето за велосипедисти е разположено в лявата част на булеварда по посока Южния парк, установи проверка на "Труд".

Трамвайните релси са изградени по метод, с който се намаляват шумът и вибрациите при движението на мотрисите. Такива „безшумни“ релси се поставят и на ул. „Козлодуй“, като планът е трамваите да движат по такива и на булевардите „Янко Сакъзов“ и „Мадрид“.

През следващата година ще се подменят релсите на булевардите „Дондуков“ и „Цар Борис III“, както и на ул. „Граф Игнатиев“. Това са част от ремонтите, планирани за другото лято.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени