FACEBOOK

Прокуратурата проверява Калин Митрев за пране на пари

По повод публикации в медиите за извършени плащания от азербайджански компании по сметки на Калин Митрев, представител на България в ЕБВР (Европейска банка за възстановяване и развитие) е разпоредена проверка от главния прокурор, съобщиха от обвинението.

Проверката ще се извърши от Софийската градска прокуратура, като на Националната агенция по приходите ще бъдат възложени действия, свързани с предмета й – дали са налице данни за данъчни престъпления или пране на пари.

Световни медии обвиниха азербейджанския президент Илхан Алиев, че е плащал на редица международни организации и личности да изчистят името на страната му пред световната общественост.

Разследването показа, че Калин Митрев, който е съпруг на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, е получил около 425 000 евро от "азебрайджанската перачница" за няколко години.

Самият Митрев обясни, че тези плащания са по договор за консултантски услуги с частната азербайджанска фирма “Авуар Ко", която работи основно по държавна програма за предотвратяване на наводнения по поречието на реките Кура и Арас.

Митрев смята, че скандалът е атака срещу него и съпругата му. Той твърди, че доходите му са декларирани.

"Това е безсмислена спекулация. Достатъчно сензационна, за да предизвика интерес и вреди на мен и семейството ми", каза Митрев пред Нова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени