FACEBOOK

Прокуратурата остави без протест глобата от 300 лв. за битата камериерка

Колежката й, която миналата година беше ритната от швед, още чака справедливост

Прокуратурата във Варна не протестира постановлението на Районния съд, с което беше наложена глоба от 300 лева на австрийски турист, ударил камериерка на Златни пясъци, съобщи bTV. От държавното обвинение са приели решението на съда, което е по Указа за борба с дребното хулиганство.

Според туристическия бранш глобата е унизително малка и скандална за поведение с такава дързост.

На 13 август 33-годишният турист удари с юмрук в лицето 51-годишната камериерка Оксана, тъй като вдигала шум, почиствайки съседна стая. Веднага след съдебното заседание, чужденецът напусна България.

Междувременно камериерката, която беше ритната от шведски турист миналата година, все още чака справедливост. Лятото на 2017 г. е второто и последно, в което Диана Петкова работи сезонно в Слънчев бряг. Година по-късно тя казва, че не е престанала да чака, но все по-малко вярва, че ще получи онези 50 000 лева, които предяви като граждански иск срещу нападателя си.

"Такива неща не се забравят. Те оставят травма за цял живот... Корупцията е много жестока в нашата държава. Тази корупция 1 милион години трябва да минат, за да се изкорени", каза Петкова.

Заради новия случай на проявена агресия към камериерка тя апелира работещите в сектора на туризма да не си затварят очите.

"Трябва да се общува с управителите на хотелите. Трябва да се вземат мерки да не се излива гнева на туристите върху камериерките", заяви още Петкова.

Сега жената си търси нова работа, но не като камериерка.

Източник: dir.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени