FACEBOOK

Преговорите за кабинет се заточиха

В централата на ГЕРБ тече среща между Изпълнителното бюро на партията и тримата лидери на Обединените патриоти. На срещата присъства и лидерът Бойко Борисов, който се върна от Малта, където се състоя форум на Европейската народна партия (ЕНП). Припомняме, че парламентът се събира чак на 19 април, което значи, че правителство реално ще има чак в началото или средата на май.

В централата на ГЕРБ са пристигнали лидерите на партиите от коалицията "Обединени патриоти" - Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров.

Срещата не е неочаквана, тъй като вечерта след изборите Бойко Борисов заяви, че разговорите ще започнат едва след командировката му в Малта. Каквито са нагласите, а и както финансовият министър от първото му правителство Симеон Дянков обяви, ГЕРБ са получили зелена светлина от европейските си партньори за коалиционен кабинет с патриотите.

Докато Бойко Борисов беше в Малта, лидерът на НФСБ Валери Симеонов се обяви за съставяне на широка коалиция, включително ГЕРБ и БСП, по национални приоритети. Това обаче още същия ден бе отхвърлено от лидера на социалистите Корнелия Нинова.

По неофициална информация в сряда в централата на ВМРО вече се е състояла среща между тримата лидери на Обединените патриоти, на която са се обсъждали приоритетите на обединението и условията им за съставяне на кабинет.

Красимир Каракачанов, който бе и кандидатът на патриотите за президент, е най-често спряганото име за министър на отбраната, въпреки че и той бе сочен като евентуален наследник на Цецка Цачева на председателското място в 44-то Народно събрание.
Кандидатът му за вице през ноември 2016 година, Явор Нотев е сочен за евентуален министър на правосъдието в едно коалиционно правителство Борисов 3.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени