FACEBOOK

Правят антитерористично учение в софийското метро

Антитерористично учение ще бъде проведено тази вечер в столичното метро, обяви премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че нашите служби са планирали заедно с чуждестранни партньори учението от една-две седмици.

Учението най-вероятно няма да обхване само метрото, а и летище София. "Важно е реакцията на властите да бъде адекватна", заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя подчерта, че учението е планирано.

По-рано в изявление, разпространено от МС, премиерът остро и решително осъди днешните брутални терористични атаки в Брюксел. България застава редом до Белгия в знак на солидарност срещу тероризма. Днес повече от всякога всички европейци трябва да покажем на целия свят, че няма да позволим на тероризма да разруши нашата цивилизация, посочи още Борисов.

И увери приятелския белгийски народ и неговото правителство, че могат да разчитат на всякаква помощ и подкрепа от България. Изразявам най-дълбоки съболезнования на семействата на загиналите и пожелания за бързо възстановяване на пострадалите, завърши изявлението си Борисов.

Източник: БЛИЦ


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени