FACEBOOK

Почват Графа от май откъм ул.Алабин

Големият ремонт на улица Граф Игнатиев и прилежащата около нея зона ще започне в края на май – началото на юни, научи 19 минути. „Така е, първо трябва да проведем конкурса за изпълнител”, разказа пред вестника кметът на София Йорданка Фандъкова.
Тя уточни, че първи ще навлязат в мащабната реконструкция служителите на Софийска вода. На тях ще се падне вероятно най-сложната част от ремонта. Става въпрос за подмяната на повече от 100-годишния водопровод и канализация.

За това писахме още миналия юни, когато подробностите бяха разказани от ресорния заместник – кмет Евгени Крусев на специално събитие за усвояваните през този програмен период евросредства, организирано от 19 минути.

Напомняме, че въпреки заглавията как правителството дава 151 млн.лв. за инфраструктурата на София, всъщност парите са защитени от Столичната община пред оперативната програма Региони в растеж на ЕС. Съфинансирането към тези пари, което е в размер на повече от 20 милиона лева, също е от общинския, а не от държавния бюджет.

Важно за жителите и гостите на София е също, че ремонтът ще започне от края на Графа откъм ул. Алабин и ще се движи надолу към Попа. По това трасе ще се обновяват всички прилежащи части – площадите Гарибалди и Славейков, градината пред черквата Свети Седмочисленици и околните малки пътни артерии, които не са пипани с десетилетия.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени