FACEBOOK

Посланик Якобсен се включва във велошествие в София

Група от Датското посолство начело с посланик Сьорен Якобсен ще участва във Велошествието „София кара колело за по-чист въздух“. Събитието е на 14 април със старт пред Народното събрание и с маршрут покрай Перловската река до Южния парк, където предстои голям спортен празник.

Посланик Сьорен Якобсен представлява Кралство Дания у нас от септември 2017 година. Сега той ще участва във Велошествието заедно със своята съпруга и по-голямата си дъщеря, които го придружават на мисията му в България.

Велошествието и атлетическият крос „София кара колело и тича за по-чист въздух“ са насрочени за 14 април. Сборният пункт е след в 9.30 ч. на площад Народно събрание, откъдето точно в 11 ч. ще потеглят колоездачите, а в 11.15 ч. ще стартират бегачите. Маршрутът е към Южния парк, там след 11.30 ч. ще се организира двучасов спортен празник с десетки активности и награди. Събитието се организира от София - европейска столица на спорта, Център за градска мобилност и Столична община.

Служители на посолството на Кралство Дания се включват активно в много спортни събития и надпревари у нас и по-конкретно в София. През миналата година те участваха в атлетическо бягане на 26 май, а на 22 септември отбелязаха Деня на независимостта с велосипедно шествие. По-късно те бяха част от надпреварата „Заедно“ и част от 5-километровото бягане за Световния ден на диабетиците през ноември в Южния парк.

Снимка: sportal.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени