FACEBOOK

Половин Студентски град без улично осветление

48,7% от уличното осветление в Студентския град не работи. Това показват резултати от проучване на Инициативния комитет на Софийските студентски съвети и партньорите им от младежката инициатива "ПодЛЕЗНО", цитирана от вестник Монитор. Според данните други 45,2% от осветителните тела в района пък са неефективни.

През последните три години са регистрирани повече от десет случая на насилие и криминални прояви в зоните "на тъмно". В началото на месец март студенти стартираха първа кампания под мотото "Студентски град – на светло" с цел популяризиране на инициативата.

В понеделник в Ректората на Софийския университет ще се проведе среща на тема "Осветлението в жк. "Студентски град". В събитието ще участва местната власт, както и студенти, част от инициативен комитет на студентските съвети на висшите училища в София. В него участват студенти от Софийския университет, Университета за национално и световно стопанство, Нов български университет, Химикотехнологичния и металургичен университет, Медицинския университет, Техническия университет и др.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени