FACEBOOK

Полицията спаси софиянец от измама за половин милион

Икономическите полицаи от Хасково са спасили софиянец от имотна измама стойност над половин милион лева. Това съобщи шефът на областната полиция комисар Ангел Цанков. Шестимата от схемата от Хасково и Любимец са подготвяли сделката за размяна на имота в кв. „Бояна" от къща с разгърната площ около 300 декара и прилежащите й площи за няколко декара ниви в с. Татарево в Хасковските Минерални бани.

Измамата от типа „кон за кокошка", която щяла да стане чрез подправени документи е подготвяна три месеца.

Трима от измамниците са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Цялата документация за сделката е била иззета при среднощната акция, която Хасковската областна полицейска дирекция проведе в неделя посред нощ.

Собственикът на имота в Бояна е бил предупреден на време от униформените, оказало се, че той действително не е подозирал за готвения капан.

Среднощната полицейска акция, която започна час след полунощ и продължи до сутринта на неделята в Хасково, е като продължение на мащабната операция на МВР, свързана с влошената крими обстановка в страната.

Хасковските полицаи поканиха на операцията и журналистите. Те проверяваха заведенията в града, тъй като имало много игнали, че мутри тормозят посетителите на нощните заведения.

Един от първите установени нарушители при проверките беше непълнолетен, който по това време на денонощието няма право да е на вън без настойник. Той беше отведен в РПУ-то.

В хода на някоолкочасовата акция са проверени и повече от 100 автомобила, задържани са автокрадци, пили шофьори зад волана, както и водачи без книжки.

Полицейската акция в Хасково тръгна сам няколко часа след като приключи благотворителен концерт, организиран от МВР за болна от Сарком на Юинг дъщеря на починал полицай, част от системата на МВР в Хасково.

Концертът под надслов „Да полетим с белите лястовици" за 16-годишната Николета Ленкова беше под патронажа на МВР-министърът Румяна Бъчварова.Съорганизатор на концерта бе Националният синдикат на гражданска администрация на МВР със съдействието на музикалната компания" пайнер".
Колегите на баща й са събрали за лечението на Ники до момента над 10 000 лева.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени