FACEBOOK

Полицейски блокади за втори ден в страната

За втори ден служители на МВР и военни протестират в цялата страна. Полицаи в Рудозем и Мадан блокираха пътя към Гърция, а колегите им в Петрич - ГКПП Кулата.
Вчера полицаите излязоха на неразрешен протест заради орязването на обезщетенията и отпуските им и блокираха възлови кръстовища в София и други градове, дори затвориха за кратко магистрали. Те заплашиха, че около 20 000 души ще излизат на демонстрации всеки ден от днес.

Полицейски служители от Мадан и Рудозем блокираха основния път, който води през двата града към гръцката граница, съобщи БНР. За 20 минути бе спряно движението и по бул. "България" в Смолян от протестиращи полицаи. По думите на синдикалиста Михаил Узунов целта не е била да се пречи на пътуващите, а да се демонстрира несъгласие с промените.

Движението на ГКПП-Кулата е спряно, съобщиха от Митническо бюро-Кулата. Полицаи, пожарникари и граничари от Сандански и Петрич са блокирали пропускателния пункт в знак на протест срещу орязването на привилегиите им. Пунктът няма да работи за неопределено време.

В Бургас близо 70 служители на затвора и цивилни полицаи блокираха за 10 минути улиците "Индустриална“ и "Вая“. За кратко настъпи затруднение в движението на автомобилите, но до инциденти не се стигна. Протестиращите заявиха, че действията им са спонтанни. Недоволството им е предизвикано от предложенията да им бъдат намалени социалните придобивки.

На протест излизат и служителите от Областната дирекция на МВР - Сливен. Те ще бъдат подкрепени и от служители на затвора в Сливен, които не са дежурство.

Продължава и протестът на служителите от Областната дирекция на МВР в Пловдив. Очаква се те да се съберат в 12 часа пред сградата на полицията за 1 час.

За 12 часа е обявена полицейска блокада на прохода "Маказа". В същия час ще започне и протестът на служителите на реда от Областната дирекция на МВР в Благоевград. Той ще е за половин час пред сградата на Първо РУП.

Полицаите във Варна обявиха, че в 18 ч. ще затворят изхода на града за магистрала "Хемус". По същото време колегите им от Ловеч, Тетевен и Плевен ще блокират главния път Плевен-Русе. Протестът, който ще бъде подкрепен и от служители на затворите и съдебна охрана, ще продължи минимум един час

За днес е предвиден и протест на граничните полицаи в Свиленград, както и на служителите на МВР в София. Те ще се съберат при автогара "Овча купел", откъдето ще тръгне протестно шествие.

Служители на МВР организират синдикален протест – флашмоб във Варна на кръстовището на булевардите „Вл. Варненчик” и бул. „Република”, който ще се състои тази вечер от 18 до 19 часа. Така варненските полицаи ще блокират изхода на града към магистрала "Хемус", предаде "Фокус".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени