FACEBOOK

Покрива на Националната библиотека падна и рани човек

Плоча - част от покрива над една от читалните в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“, се е откъртила под напора на снега и леда и е отворила неголяма дупка в тавана. При това един читател е пострадал леко, но макар и с 4 шева и порезни рани вече е добре, съобщи за „Монитор“ зам.-директорът на библиотеката Марчела Борисова.
Тя припомни, че от Министерството на културата през есента са им били отпуснати 25 000 лева и те пестеливо са закърпили покрива, но за целите на ремонта са им били обещани над 200 000 лева, които още се чакат. Необходимостта от ремонт на покрива на Националната библиотека бе спомената в тв интервю от служебния министър Рашко Младенов като един от първите приоритети в бъдещата му работа. Той увери, че правителството е отпуснало средства за ремонт на покрива, който от години бе в лошо състояние и създаваше опасност за хората и книгите в библиотеката.
В петък около 18,10 ч министър Младенов пристигна на мястото на инцидента в Националната библиотека, за да се запознае със ситуацията лично.
Част от тавана на сградата е стъклен, друга част е от поликарбон. Заради натрупалия се тежък сняг стъклената част е пропаднала, а след нея и тази от поликарбон, която се стоварила върху читателя, уточни БНТ.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени