FACEBOOK

Показват недовършения ужасяващ ремонт на 14% от НДК

Вечните мрамори сменени с евтино мента на супер цена, осветлението за ферми не е поставено докрай

След изпуснатия краен срок за довършване на онези 14% от площта на НДК, които се ремонтират, бе показана пред отбрана публика почти окончателно готовата работата на незаконно спечелилия търга Галчев, както съдим по снимките на арх. Любо Георгиев. Слуховете се оказаха верни и вечните мрамори кой знае защо наистина са сменени с евтино менте, което обаче излиза на данъкоплатеца супер скъпо.

Същото важи и за недокрай сложените осветителни тела: 19’ вече писа, че вместо да се вземе най-доброто конферентно осветление в света, бяха избрани лампи, които според представянето си са предназначени за ферми и гаражи. Но не на своята ниска цена, а са платени като произведения на изкуството. Така става, след като държавата даде първоначално 3 млн. над максималната стойност по условието на поръчката на Галчев, после доплати още 28 млн., почерпи го и с 12 млн.лв. за охранителни системи. Общата сметка излезе колкото построяването на целия НДК с най-съвременните и най-скъпите материали в света през 1981 г. Не за 14% от площта с евтини ментета.

Държавата почерпи Галчев, СЪДЕН ОТ ДЪРЖАВНАТА БАНКА ЗА НЕИЗПЛАТЕНИ 4 МИЛИОНА ЛЕВА С КРЕДИТ ОТ ОЩЕ 20 МИЛИОНА ЛЕВА. ЗАЩО БЪЛГАРСКАТА БАНКА ЗА РАЗВИТИЕ ГО СТОРИ? При положение, че свързани едноименни дружества, притежание на същото семейство дължаха в онзи момент над 1,5 млн. на НАП и на куп свои подизпълнители, наложили запори върху сметките.
Със закъснение се движи и ремонтът на площада пред НДК. Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че буквално до дни обектът ще бъде открит. Напомняме, че ремонтът трябваше да бъде извършен още миналата година, но поради нередности с поръчката тя беше прекратена.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
1,6 млрд. за София през 2019 г.
10 декември 2018 в 11:29
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:267289
1,6 млрд. за София през 2019 г.
1,6 млрд. за София през 2019 г.
10 декември 2018 в 11:29
© sofia.media всички права запазени