FACEBOOK

Показаха в София първия електрически туристически мотор

В Инкубатора на София Тех Парк, Техническият Университет в Айндховен представи първия в света електрически туристически мотоциклет – Storm Wave.
Разнообразните технологии използвани в него му позволяват да изминава 380 километра без презареждане, което го прави най-практичното превозно средство по рода си.

Мотоциклетът е разработен от студенти, с цел да демонстрира способностите на съвременните електрически технологии и прави стъпка към мобилността на бъдещето.

Събитието в София е спирка от световната обиколка на мотоциклета - STORM World Tour, която започна на 14 август в Айндховен. В рамките на 80 дни, мотоциклетът ще обиколи света и ще покрие дистанция от 26000 километра, захранван изцяло от електричество.

Пътуването е подготвяно 2 години на подготовка, в него участват 23 студенти от Eindhoven University of Technology - Холандия (Nо 1 технологичен университет в Холандия).

Разработката е подкрепена от множество водещи фирми във всички браншове и представлява върхово постижение на науката и техниката.

Параметрите на мотоциклета са:

Мощност 35 KW, 380 км пробег с едно зареждане,
24 сменяеми батерии,
ускорение от 0 до 100 km/h за 5 сек,
тегло с батерии/без батерии 378/240 кг.

Седем автомобила със студенти придружават електрическия мотоциклет. Студентите се сменят при управлението му.

Заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева присъства на официалната церемония за представянето на мотоциклета, предаде БГНЕС.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени