FACEBOOK

Подсъдим наркодилър преби свидетел на входа на съда

Същински екшън се разигра по обед пред вратата на Специализирания наказателен съд. Подсъдим по дело за разпространение на марихуана, хашиш, кокаин и хероин преби свидетел в процеса срещу него по средата на двора на съда. Става дума за Венцислав Дамянов, по-известен като Венци - Боксьора, който е изправен на съд заедно с Тодор Григоров, Марио Тодоров, Петър Миленов, Григор Русев, Петко Стоянов като участници в организирана престъпна група за производство и пласиране на наркотици, ръководена от Ивайло Стойнов, съобщиха от Правен свят.

ой бе арестуван на 4 май 2015 година в София при специализирана операция на Сектор "БОП" – СДВР под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура. Според доказателствата групата е действала поне от януари 2014 г. В жилища и автомобили на задържаните бяха намерени различни по вид и количества наркотици – хашиш, марихуана, кокаин, хероин. Малко след като приключи заседанието по дело 3548/2016г., водено срещу Дамянов и съпроцесниците му, участниците в заседанието, включително и пострадалият свидетел Теодор Георгиев Томов, излязоха на двора на сградата.

"Ще те убия, ако пак дойдеш да свидетелстваш", изкрещя в този момент Венцислав Дамянов срещу Томов и започна да го удря с юмруци в лицето. След като му нанесе 2-3 удара и докато пострадалия повика съдебните охранители, за да се намесят, Дамянов вече беше избягал извън пределите на Специализирания съд. На мястото веднага пристигнаха полицаи, които се заеха с издирването на нападателя. Подобен безпрецедентен случай навежда за пореден път на извода, че сигурността в съдебните сгради, подобно на ситуацията в местата за лишаване от свобода, е в критично състояние.

Припомняме, че поради ниските заплати, липсата на кадри и нечовешките условия на труд, до скоро съдебните охранители и надзирателите в страната бяха в открити протестни действия срещу поетите по-рано и неизпълнени ангажименти от страна на Министерството на правосъдието за подобряване на условията на работата им. След като в крайна сметка през март правосъдният министър Цецка Цачева обеща заплатите на служителите в Главна дирекция "Охрана" и Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" да бъдат увеличени, остана отворен въпросът за увеличаването на щатовете на служителите от двете дирекции, с което да се олекоти дейността им, както и да се избегнат извънредно прекараните часове на работното място.

Източник: novini.bg
Снимка: © Pixabay


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени