FACEBOOK

Пенсиониран доктор първи си плати данъците в София


Д-р Иван Станчев е първият софиянец, който си плати данъка за жилището в София още в първите минути на първия възможен работен ден на отдел Общински приходи в район Средец - Триадица. Кампанията за данък сгради и такса смет започна официално в понеделник, а данъкът за автомобилите в София може да се плаща от 2 януари.

"Старая се винаги в началото на годината да си платя данъците, за да съм спокоен, че никому нищо не дължа", обясни д-р Станчев. Преди да се пенсионира, той е работил в Александровската болница, а след това и в 14 ДКЦ. В момента отговаря за внука си Виктор, който е в грипна ваканция."На 22 януари си платих данъка за колата и взех ПИН код от данъчното. Проверих в сайта на общината и видях, че са излезли и данъците за жилището. Затова платих на гише и се оказа, че съм първи", разказа д-р Станчев.

„От името на общината благодарих на доктора за неговата стриктност като данъкоплатец и му пожелах още дълги години добро здраве и благополучие”, заяви ресорният зам.-кмет Дончо Барбалов, който лично се срещна с пионера. „Нека напомня на столичани, че срокът за ползване на 5% отстъпка от данък сгради и данък МПС е 30 април 2018 г., ако дължимите суми бъдат платени наведнъж. За такса битови отпадъци отстъпка не се предвижда”, допълни той.

Плащането може да става във всеки от данъчните отдели на Столичната община, по банков път или през интернет на https://www.sofia.bg/reference-for-commitments-and-payments. Хартиените съобщения за дължимите данъци и такси ще се получават от собствениците от средата на февруари. Гражданите, които са се отказали от тях, ще ги получат на посочения от тях имейл адрес.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени