FACEBOOK

Патриотите: С лихвоточки да плащаме местни данъци

Депутати от Парламентарната група на Обединени патриоти внесоха в Народното събрание Законопроект за лихвоточките, който дава нови възможности на 55 000 граждани.

„Удължихме срока, в който да могат да се използват като инструмент лихвоточките. Предвиждаме до 2018 година да се подават заявки, а до 2020 – да се изплащат“, посочи депутатът от НФСБ в групата на Обединени патриоти Христиан Митев. Той уточни, че такова изменение е наложително, тъй като срокът е изтекъл през 2016 година, а 55 000 души у нас чакат да им бъдат изплатени лихвоточките.

На второ място вносителите на законопроекта са предвидили възможността лихвоточките да се използват не само при закупуване на жилище, а и като платежен инструмент при местните данъци и такси. Това ще даде още една възможност правоимащите граждани да използват лихвоточките си.

На трето място сме предвидили възможността лихвоточките да бъдат наследявани, посочи още Христиан Митев. В законопроекта е предвидено всяка година от държавния бюджет да се заделят 20 млн.лв., за да бъдат изплащани компенсаторните средства.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени