FACEBOOK

Париж учи София на чист въздух

В четвъртък и петък по покана на кмета на София Йорданка Фандъкова експерти от Европа ще споделят опита си как в голям град може да има чист въздух. Последните изследвания показват, че центровете на метрополисите се оказват по-чисти от смятаните досега за прекрасни покрайнини, след като те са разширли своите пешеходни зони, мрежата си от велоалеи и системите за платено паркиране. Чудесен пример за това е Виена, един от градовете, чиито експерти пристигат за конференцията SOFAIR.

Кметът на Париж Ан Идалго изпраща за събитието Елза Маретийо, която ще разкаже за добрите практики на Града на светлината, който през последната година има ударни екоинициативи. Европейската зелена столица 2018 Наймейхен от Холандия ще представи чрез Сандер Теюсе визията си за подобряване на качеството на въздуха, която й е спечелила престижната титла.

От Брюксел идва Джордж Кремлис от Генерална дирекция Околна среда на Европейската комисия. От българска страна, Фандъкова, ще участват екоминистърът Димов, заместник-кметовете Крусев и Христова, главният архитект Здравков.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени