FACEBOOK

Паргов за минералните извори в София: Престъпление е да сме върху златна мина, а не я използваме

„Престъпление е да сме върху златна мина, а не я използваме“. Това заяви лидерът на БСП - София и водач на листата за общински съветници Калоян Паргов на среща с жители на район „Лозенец“ в Банската градинка. Той беше категоричен, че България е известна с минералните си извори, а в момента на много места те са просто неизползваеми. „Това са пропуснати приходи за държавата и столицата. Навсякъде по света се строят балнеоложки центрове, само тук прахосваме минералните води“, обясни Калоян Паргов.

„Решението е, чрез публично-частни партньорства, да се развиват и това да носи пари за общината“, каза той. Според Паргов, ако се разработят такива центрове всички ще спечелят, това ще развие и туризма. „София е европейска столица и трябва да изглежда като такава“, допълни Калоян Паргов. '

Водачът на листата на БСП в София, която е с номер 56 в бюлетината, посочи, че трябва прозрачно управление. „Това ще се постигне чрез обществени съвети. Трябва да има контрол“, убеден е той.

Атанас Минев бе категоричен, че презастрояването и пренаселеността са основен проблем на квартала. „Прекомерното застрояване не е от полза за никого, най-малко за жителите. Трябва да се прекъсне тази порочна практика“, убеден е Минев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени