FACEBOOK

Паметник на Бойко Борисов се появи на Гарибалди в София

На 1 април столичният площад "Гарибалди" осъмна с двуметров паметник на премиера Бойко Борисов. Паметникът на премиера е поставен до фонтана на реновирания площад "Гарибалди" , който столичани оприличиха на надгробна плоча и чието премахване предстои.

Паметникът е изработен от стъклопластика. Премиерът е със светещи червени очи. Паметникът има вградена тонколона, от която звучат популярни реплики на министър-председателя. В едната си ръка Борисов държи ножица, а в другата – три книги, на една от които пише БКП.

Около паметника звучи популярния хит от началото на 90-те години “Батальонът се строява”.

Идеята е свързана с цялостната идея за монументалната скулптура. Исках да покажа, че събитията, които се случват днес, утре ще бъдат история. Ще бъдат обект на възпяване или критика. Всичко, което правим, е паметник на нашето време“, разказва специално за БГНЕС скулпторът Андрей Врабчев.
С паметника той се опитва да покаже, че трябва да бъдем съзнателни и да внимаваме във всичко. „Всичко, което правим, остава като памет. Тъй като аз съм скулптор, а самата професия е свързана с паметта, използвах тези средства“, допълва авторът.

„Това е паметник от бъдещето, защото след време сегашните личности ще бъдат исторически личности и вероятно ще бъдат възпявани. Самият паметник е закачка и с монументалната скулптура в България. Знаете, че напоследък се направиха паметници със светещи очи, говорещи“, допълва още Андрей Врабчев.

Той не очаква никаква конкретна реакция от софиянци, които с изненада разглеждаха паметника на площад „Гарибалди“. „За мен беше важно да направя това нещо и да поставя някакви въпроси“, каза скулпторът.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени