FACEBOOK

Още 10% скок на водата след 3% преди месеци

Още 9,45% към вече скочилата с 3,45% от 1 май 2017 г. цена на водата в София ще гласува на днешното си заседание КЕВР.

Напомняме, че концесионерът отказва да ремонтира язовир Бели Искър, поради което напукването му заплашва столицата, Самоков и всички селища около тях. Софийска вода прави 39 млн. лв. годишно от водоема, но не вади 20 млн.лв. за жизненонеобходимия за 2 млн. души ремонт. Напомняме също, че само по бул. Христо Ботев зеят 3 незапълнени с асфалт остатъци от уж безизкопните ремонти на Софийска вода през последните седмици.

Едната е в дясната лента на супер натовареното кръстовище на площад Македония, с което е и опасна за движението, а „чакълирането” във времена на дъждове и снегове гарантира образуване на яма. Същото е положението с дупките при ъгъла на ул. Позитано и на самата ул. Позитано, прокопани в неделя и понеделник.

Тези примери показват доколко се изпълнява инвестиционната програма на дружеството, в което освен Веолия, крупен акционер е и Столичната община.
Нека да напомним също, че по концесионния договор през 2017 г. загубите на вода (които абонатите плащат) трябваше да бъдат 30%, а те са половината от подаваната течност.

Многократно сме описвали и измамите с начисляване на сметки за стотици левове на необитаеми жилища със спряна вода, както и надписването на месечни фактури с конкретни примери от живота.

В задачата се пита защо, при това положение, КЕВР допуска само за година такъв мощен скок на услуга, която се извършва некачествено и не според поетите от „инвеститора” задължения.

Столичната БСП организира протест по този повод и кани гражданите в 13 часа да защитят правата си по време на заседанието на Комисията, тъй като то е открито.

Етикети:водаощескок

Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Трейс маже асфалт в снега
18 декември 2018 в 09:49
Папата идва на 7 май
14 декември 2018 в 10:26
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:267304
Папата идва на 7 май
Папата идва на 7 май
14 декември 2018 в 10:26
Трейс маже асфалт в снега
Трейс маже асфалт в снега
18 декември 2018 в 09:49
© sofia.media всички права запазени