FACEBOOK

Още супер техника в АГ болницата Шейново

Общинската АГ болница на ул. Шейново се сдоби със съвременна апаратура за образна диагностика и мамографски изследвания. Тя е на обща стойност 192 000 лв. Средствата са осигурени от Столичната община. С новия мамограф и ултразвука ще се подобри ранната диагностика при онкологични заболявания на млечната жлеза, обясни директорът на АГ Шейново д-р Румен Велев.

Лечебното заведение участва в скрининговата програма на Столичната община за изследване на рак на млечната жлеза, която се провежда от няколко години в София. Само през 2016 и 2017 г. по нея в Шейново са прегледани 700 жени, от които при 50 пациентки са открити доброкачествени тумори, а при 11 - карциноми.

С решение на Столичния общински съвет през тази година за ремонти и оборудване на общински здравни заведения са предвидени над 5 млн. лв. От тези средства 855 000 лв. са за цялостно саниране на сградата на болница Шейново, ремонт на покрива и отоплителната инсталация.

От 2015 до 2017 г. само в това лечебно заведение Столична община е инвестирала около 1 млн. лв. за ремонт и ново оборудване на родилните зали, закупуване на неонатални респиратори и апарати за патохистологична лаборатория, припомни кметът на София Йорданка Фандъкова.

От началото на тази година в общинската АГ болница Шейново са родени близо 1 000 бебета.
Специално създадени спални чувалчета замениха традиционните завивки на децата. Те са подарък за неонатологичното отделение на болницата като част от националната информационна кампания за безопасен сън на бебето, стартирала по инициатива на Angel Baby.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
© sofia.media всички права запазени