FACEBOOK

Отлично почистени улици зарадваха софиянците

Не само улиците, но на някои места и тротоарите в София бяха отлично изчистени от първия сериозен сняг за сезона. Поради непрестанни над 24-часов валеж, натрупаната бяла покривка по данни на Института по хидрология и метеорология на БАН достигна 10 см. Въпреки това, проблем нямаше дори насред несекващия валеж.

Цяла вечер и през цялата нощ не 116, както обявихме вчера, а 166 снегорина третираха улиците. Те ги почистваха като едновремено с това и разпрескваха смеси против замръзване, тъй като температурите паднаха до и малко под нулата.
Кметът Йорданка Фандъкова постоянно контролираше по телефона изпълнението на задачата, поставяйки за изпълнение конкретни задачи улица по улица там, където временно се появяваха проблеми. В това число бяха изчистени и вътрешно квартални пътни артерии, даже и такива, които не са по маршрутите на градския транспорт.

Най-добре беше изчистен бул. България, но същото може да се каже и за много други възлови артерии, където падането на сняг личеше единствено по околностите. Пътните плътна бяха в идеално състояние. На ул. Раковски пък не само велоиалеите не се превърнаха в улеи за бослей, както гласи ФБ виц от нощта на големия сняг, не просто трасетата бяха идеално изчистени като цялата възлова пътна артерия, но дори и тротоарите покрай нея бяха в безупречен вид, даже в градинката до някогашния Дом на покойника – сега Военен телевизионен канал между пресечките ул. Гурко и ул. Иван Вазов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени