FACEBOOK

Откриха новата учебна година в Софийския университет

Даваме възможност на студентите да участват в различни стажове и да трупат опит, заяви градоначалникът

В аулата на Софийския университет Св. Климент Охридски вчера официално бе даде старт на новата учебна година. „Времето ни е такова, че никой не може да дава гаранции“. С тези думи се обърна към първокурсниците ректорът на СУ проф. Иван Илчев. Той отчете на първия учебен ден на университета, че за 128 години, откакто съществува висшето училище, над четвърт милион българи са получили своето образование в него. По думите на проф. Илчев въпреки финансовите трудности, средата във висшето училище е станала по-добра за студентите.
По покана на ректора специален гост на събитието бе кметът Йорданка Фандъкова. „От университетите много често тръгват идеите, които пременят страната ни, затова желая на студентите и университетските преподаватели вдъхновение и успешна академична година“, заяви градоначалникът.
„В София има много възможности за образование и реализация на младите хора. Столицата е образователен център с 22 университета, в които младите хора от цялата страна получават добро образование“, допълни Фандъкова пред Фокус.
Тя обясни, че Столичната община дава възможност на студените да участват в различни стажове, да трупат практически опит и така да се стимулира връзката между университетите, институциите и бизнеса.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:268018
© sofia.media всички права запазени