FACEBOOK

Откриване на изложбата на в. „Строител

„Продължаваме да инвестираме в строителството, но искаме качествено изпълнение на проектите. Очаквам усилия от страна на строителните фирми, които работят на обектите на общината и да се работи качествено. Затова са нужни и строителни работници, които имат опит. Бизнесът трябва да се включи в програмите за практическо обучение на младите хора от строителните училища и университети“. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София, при откриване на изложба на в. „Строител“. На моста на влюбените при НДК са поставени 60 платна със снимки на реализирани обекти в София. Автор на фотографиите е Денис Бучел, а изложбата на вестника се организира за втора поредна година.
„Когато оперативни програми бяха спрени за България, Столичната община продължи да финансира обектите със собствени средства и строителите не загубиха своята работа“, припомни председателят на камарата на строителите инж. Светослав Глосов.
„В договорите на фирмите, които работят със Столична община, заложихме ясни гаранционни срокове. За пътните ремонти гаранцията е 5 г., за строителство на конструкции е 10 г. За този период всеки дефект, който се появи, фирмата е длъжна да го отстрани за своя сметка“, каза Фандъкова. Тя добави, че строителните обекти от това лято още не са приети от приемателните комисии на общината и където има констатирани нередности, фирмите ги отстраняват за своя сметка.
На откриването на изложбата присъстваха кандидатите за районни кметове – Николай Терзиев за район „Триадица“, Вергиния Стоянова за район „Средец“ и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Малина Едрева, Михайл Владов, Ирина Йорданова и Димитър Папукчиев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени